Korekcija podbratka

Podbradak nastaje kao posljedica opuštanja ravnog mišića na vratu i stvaranja masnih jastučića, nakupina masnog tkiva na licu i vratu što uzrokuje kod mnogih osoba nezadovoljstvo. Njegov nastanak povezuje se s naslijeđem, posljedica je starenja, često je vezan uz prekomjernu debljinu, ali se nađe i kod osoba koje nisu sklone debljanju.

Bez obzira na gubitak tjelesne težine, taj dio kod mnogih, ni tada ne poprimi zadovoljavajući izgled. Naime, podbradak i dalje stvara estetski problem zbog efekta viška kože, koja mlohavo visi. Kod drugih se osoba u toj regiji mogu naglašeno stvarati masne nakupine što rezultira gubljenjem prirodne linije vrata.

Korekcija podbratka se izvodi tako da krvne žile, kapilare, živci i kolagen u tkivu ostaju netaknuti. Inače, pomlađivanje vrata ovisi o nekoliko čimbenika. S jedne strane to su prirođene anatomske varijacije kao npr. slabije razvijena brada (mikrogenija, retrognatija) ili nizak položaj jezične kosti.

S druge strane podbradak se razvija zbog popuštanja tonusa kože, potkožnog tkiva i površnog mišića vrata, platizme, kao posljedice starenja. Nakupljanje suvišnog masnog tkiva u površinskom ili dubokom sloju ispod mišića dodatan je faktor koji s godinama mijenja izgled vrata i dovodi do razvoja “duple brade” odnosno podbratka.

Detaljna analiza svih navedenih faktora koji su doveli do izmijenjenog izgleda vrata preduvjet je za izbor optimalne metode pomlađivanja vrata.

Call Now Button