Korekcija uški

Odrasli kandidati za otoplastiku moraju razumjeti da čvrsta hrskavica u cijelosti razvijenog uha ne dopušta istovjetnu podatnost u oblikovanju poput one u djece.

Razgovor s kirurgom, poput našeg profesora doktora Srećka Budija može pomoći roditeljima da odluče što je najbolje za njihovo dijete, ne samo estetski, već fiziološki i psihološki.

Vrijeme odabrano za operaciju uvijek je važna odluka. Učiniti zahvat u mlađoj dobi vrlo je poželjno iz dva razloga: hrskavica je jako podatna i dopušta veću mogućnost oblikovanja, drugo; dijete će imati psihičku korist od kozmetskog poboljšanja.

Kako se odlučiti za operaciju?

Vaš izbor sposobnog plastičnog kirurga glave i vrata od odlučujućeg je značaja. Tijekom konzultacija, kirurg će pregledati građu uha i s vama prodiskutirati mogućnosti korekcije. U slučaju da i samo jedno uho zahtjeva «pričvrščivanje», zahvat će vam zasigurno biti preporučen obostrano, kako bi se postigao najprirodniji, što simetričniji oblik.

Kad zajedno odlučite da je otoplastika indicirana, vaš kirurg će vam objasniti postupak, vrstu anestezije i kirurške mogućnosti.

Uobičajeno, kirurg će vam preporučiti opću anesteziju u slučaju kada se radi o malim pacijentima, te lokalnu anesteziju uz blagu sedaciju kad je riječ o starijoj djeci i odraslima.

U uobičajenim okolnostima vrijeme trajanja operacijskog zahvata je otprilike dva sata.

Call Now Button